اثرات عنصر بور بر محیط زیست، چالش ها و روش های حذف آن از منابع آب(پنجمین کنفرانس منابع آب)(فایل doc)
بور یک عنصر میکرومغذی و حیاتی برای گیاهان، حیوانات و همچنین یک عنصر مفید برای شمار زیادی از صنایع میباشد. تأمین مقدار کمی بور در تصفیه خانه های آب برای مصارف شرب و همچنین در صنعت کشاورزی برای بهبود رشد گیاهان، لازم و ضروری است اما اگر غلظت بور از حد لازم خود فراتر رود، به مادهای سمی و خطرناک تبدیل میشود. امروزه بسیاری از کشورها از جمله ایران نسبت به عنصر بور بی توجه هستند و هیچ محدودیتی را برای این عنصر خطرناک در نظر نمیگیرند.
جدا از اثرات سمی بور بر روی گیاهان، طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی (WHO) مقدار mg/l0.5 مجاز بوده که بیش از این مقدار باید حذف گردد. در دنیا روشهای مختلفی برای بورزدائی از آب در حال انجام شدن است و این روشها در حال توسعه هستند. فرآیند هیبریدی با استفاده از فیلترهای غشایی جذبی (AMF) یک روش با بازدهی بالا و هزینه پایین است. روشهای موثر گذر چند باره از سیستم اسمز معکوس و تبادل یونی با استفاده از رزینهای انتخابگر بور (BSRs) برای حذف بور استفاده میشود.
کلید واژهها: بور، اثرات بور، حذف بور
برای دانلود کلیک کنید