آب و فاضلاب

وبلاگی برای یاری همه متخصصین و دانشجویان صنعت آب و فاضلاب

آب و فاضلاب

وبلاگی برای یاری همه متخصصین و دانشجویان صنعت آب و فاضلاب

آب و فاضلاب

در این وبلاگ تلاش می شود به بحث های علمی و عملی و کاربردی صنعت آب و فاضلاب پرداخته شود و همواره همراه دانشجویان و مهندسین و متخصصین آب و فاضلاب باشد. مسایل علمی و اجرایی به روش های گوناگون پاسخ داده خواهد شد. با نظرات و پیشنهادات خود ما را یاری نمایید.
به امید همراهی همه عزیزان.

طبقه بندی موضوعی

بور یک عنصر میکرو­مغذی و حیاتی برای گیاهان، حیوانات و همچنین یک عنصر مفید برای شمار زیادی از صنایع می­باشد. تأمین مقدار کمی بور در تصفیه­ خانه­ های آب برای مصارف شرب و همچنین در صنعت کشاورزی برای بهبود رشد گیاهان، لازم و ضروری است اما اگر غلظت بور از حد لازم خود فراتر رود، به ماده­ای سمی و خطرناک تبدیل می­شود. امروزه بسیاری از کشورها از جمله ایران نسبت به عنصر بور بی ­توجه هستند و هیچ محدودیتی را برای این عنصر خطرناک در نظر نمی­گیرند. 

جدا از اثرات سمی بور بر روی گیاهان، طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی (WHO) مقدار  mg/l0.5 مجاز بوده که بیش از این مقدار باید حذف گردد. در دنیا روش­های مختلفی برای بور­زدائی از آب در حال انجام شدن است و این روش­ها در حال توسعه هستند. فرآیند هیبریدی با استفاده از فیلتر­های غشایی جذبی (AMF) یک روش با بازدهی بالا و هزینه پایین است. روش‌های موثر گذر چند باره از سیستم اسمز معکوس و تبادل یونی با استفاده از رزین­های انتخاب­گر بور (BSRs) برای حذف بور استفاده می­شود.

 

کلید واژه‌ها:  بور، اثرات بور، حذف بور

برای دانلود کلیک کنید

  • آبفایار

آب

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی